YouTube është rrjeti më i madh i videove online. YouTube është në pronësi të Alphabet, e cila ka në pronësi gjithashtu Google.

Emri i plotë: YouTube, LLC

Lloji i faqes: Shërbim videoje

Themelimi: 14 Shkurt, 2005

Selia: 901 Cherry Avenue, San Bruno, California, ShBA

Shërbimet: Në të gjithë botën, përveç Kinës, Iranit, dhe Koresë së Veriut

Pronari: Alphabet, Inc.

Themeluesit: Steve Chen, Chad Hurley, Jawad Karim

Shefi/Shefja Egzekutive: Susan Wojcicki