Gjirafa.com është motorri më i madh i kërkimit në gjuhën shqipe. Kompania është e bazuar në Prishtinë, dhe operon prej vitit 2011 në Kosovë, Shqipëri, Mal të Zi, Maqedoni, dhe në të gjitha vëndet ku flitet shqip.

Gjirafa.com njihet si startup-i Shqiptar me financimin më të madh nga një kompani e huaj, kur ajo mundi të merrte një investim prej 2 milionë USD nga Rockway Capital.

Kompania: Gjirafa, Inc.

Lloji: Private

Industria: Internet

Themeluar: 2011

Themelues: Mergim Cahani

Bashkë-themeluesë: Dr. Ercan Canhasi, Diogjen Elshani

Selia: Prishtinë

Punëtorë: 17 (Sipas Wikipedia. TechSot.Al mëson se Gjirafa.com punëson një numër më të madh)