Ne qoftese ju doni te jeni konkurues ne tregun e punes dhe te siguroheni se nuk po mbeteni mbrapa nga konkurenca, TechSot.al ju keshillon qe 6 aftesite e meposhtme kompjuterike te mos mungojne ne CV tuaj.

1.Microsoft Excel
Pavaresisht se ka filluar te perdoret qe ne 1978, ka nje arsye se pse edhe kompanite me te medhaja vazhdojne te mbeshteten ne Excel, pasi eshte nder mjetet me intuitive , me te fuqishme dhe fleksible per momentin.
Ne dukje te gjithe mund te mendojne se e zoterojne excelin , por te hedhurit te te dhenave, formatimi i tabelave dhe grafikeve nuk eshte tregues se ju e zoteroni Excelin.
Por ju duhet qe te mesoni Visual Basic for Application , macros dhe grafike te tjere dhe formula shume me te avanuara.
Lajmi i mire eshte se keni pafund tutoriale per ta mesuar deri ne faze te fundit Excelin.

 2. HTML
Gjuha e njohur per dizenjimin dhe krijimin e faeve te webit , eshte nder aftesite me te domosdoshme ne qoftese jeni nje zhvillues webi.
Por edhe nese nuk i perkisni fushes se IT , te njohurit te kesaj gjuhe perben perparesi pasi pjesa me e madhe e kompanive kane nje prezence te forte online dhe gjithmone jane ne kerkim te permiresimit te saj.

3. Social Media
Te zoteruarit nje llogaria ne Facebook dhe Instragram , nuk ju garanton se ju zoteroni gjithashtu dhe aftesite e Social Media.
Ne profesion juve ju duhet te perdorni Social Media per te shperndare marken e kompanise , per ta afruar klientin me marken e kompanise dhe rritja e nje komuniteti.

4. Python
Python edhe pse nje gjuhe e re programimi e ka provuar veten se ka disa menyra perdorimi dhe se eshte shume efektive per sa i perket suportimit te te dhenave.
Gjithashtu nuk eshte gjuhe qe paraqet veshtiresi nga ana e zhvilluesve sic mund te jete Java

5. SEO
Pavaresisht debateve qe vijne rreth saj , SEO prap e ka treguar veten se ajo qe mndeson qe nje kompani te jete ne faqet e para te kerkimit ne Google per kompanine tuaj.
Te kuptuarit sesi te arrini ekspozimin e kompanise tuaj , te proceseve dhe teknikave qe perfishen per te rritur marketingun e kompanise tuaj online , eshte ajo qe ju ben te forte ne SEO.

6. Microsoft Office Suite
Ne e permenden me larte Excelin , i cili eshte pjese e paketes Office, por nuk duhen harruar dhe antaret e tjere te kesaj paketet.
Ne fakt Word, PowerPoint dhe Outlook e kan provuar si lojtare te forte dhe shume te njohur.
Perafersisht cdo lloj pozicion pune e perdor kete pakete dhe si rrjedhoje te mesuarit te saj eshte thelbesor./TechSot.al/