Gjigandi gjerman Mercedes-Benz ka zbuluar makinën e parë garuese komplet elektrike tek Panairi i Gjenevës 2019.

Makina e re do të quhet EQ Silver Arrow, dhe do të marrë pjesë në Formula E, një kompeticion enkas për makina elektrike, i ngjashëm me Formula 1.

Makinat e Formula E do të ketë pjesmarrjen e makinave të tjera elektrike nga marka si Audi, BMW, Porsche, Nio, Nissan dhe Jaguar. EQ Silver Arrow bën 0-100 km/h në vetëm 2.7 sekonda, dhe me një shpejtësi maksimale prej 280 km/h.