Kompania amerikane Apple ka njoftuar dje një iPad 9.7-inç në një eveniment në Çikago fokusuar mbi edukimin, raporton TechSot.Al

TechSot.Al ka mësuar se iPad-i i ri do të kushtojë $329, dhe $299 për institucionet e edukimit. Ky çmim është i njëjtë me çmimin e iPad-it më të lirë që Apple nxorri vitin e kaluar.

iPad-i do të jetë gjithashtu i pajisur me një kamer përpara, FaceTime HD, Touch ID, dhe do të mbështesë rrjetin LTE deri në 300 Mbps (Megabits për sekondë). Duhet theksuar se butoni i ‘shtëpisë’ do të jetë prezent në iPad.

Verzioni i dytë iPad-it do të vijë me rrjetin celular, dhe kushton $459, por që shtimi i një linje celulare do të ketë çmim shtesë, bazuar në rrjetin tuaj.

TechSot.Al raporton se iPad-i do të mbështesë edhe lapsin e AppleApple Pencil, i cili kushton $99, ose $89 për edukim.

Shkollat dhe institucionet që do të adoptojnë programin e iPad-ave do të kenë gjithashtu në dispozicion 200GB memorje në iCloud, nga 5GB që ofroheshe më parë./TechSot.Al/