Kompania Amerikane e bazuar në Detroit, General Motors, planifikon të prodhojë makina autonome pa timona dhe pedale brenda vitit 2019, raporton TechSot.Al.

Sipas raporteve të TechSot.Al, makinat e General Motors pa timona dhe pedale priten të shfaqen në Panairin Ndërkombëtar Automobilistik të Detroitit.

Emri i makinave autonome pritet të jetë ‘Cruise AV’. Me këtë makinë, GM kërkon të rivalizojë Ford-in, kompaninë tjetër të bazuar në Detroit të SHBA-ve./TechSot.Al/