Akuarium- high-tech! Ndodhet në Tokio dhe të krijon ndjesinë sikur je në botën nënjuore falë sensorëve që rrethojnë ambientin.

Makina me hidrogjen! Vetëm 3 sallone në të gjithë botënshkruna TechSot.al ofrojnë një teknologji të tillë. Në vitin 2016, Honda lancoi të parën makinë të bërë realitet për tregun japonez.

Varrezë futuriste! Një hapësirë për budistët në nëntokën e Tokios. Jamë mbi 2 mijë neone që i përkasin secili hirit të një personi të vdekur.

Treni-plumb! Sipas TechSot.al, 320 km në orë është shpejtësia me të cilën mund të udjëtojë ky tren që duket sikur vjen nga hapësira.

Treni Maglev! Edhe më shpejt mund të udhëtojë ky mjet që shton shpejtësinë përmes përdorimit të magnetit. Ai arrin deri në 603 km në orë.

Tualetet smart! Tualetet në Japoni pohon TechSot.al, mund të masin presionin e gjakut të përdoruesit, yndyrnat, dhe të analizojn urinën, peshën, etj.

Demensia Tagging! Që të shmang sa më shumë procesin e degjenerimit të të sëmurit, shenjohet gishti, dhe përmes skanimit të tij, personit i kujtohet përmes një sekretareje virtuale të dhëna të jetës së tij./TechSot.al/