Meditimi i Joga, Tai Chi, apo riteve të tjera spiritual, dhe formave të ndryshme të ndërhyrjes në trup dhe mendje, nuk kanë thjeshtë efekte relaksuese. TechSot.al ka mësuar se këto rite lënë një gjurmë molekulare positive në organizmin tonë, duke avorizuar aktivizimin e geneve protective. Gjithashtu “shuajnë” pra bëjnë inaktiv genet e tjerë që mund të krijojnë problem në trupin tonë.

Joga redukton edhe veprimtarinë kronike inflamatore, që në vetvete shpjegon TechSot.al, është përgjegjëse për sëmundje kancerolegjene, dhe depresionin. Zbulimi i fundit vjen nga Universiteti Coventry and Radboud dhe është publikuar në revistën Frontiers in Immunology.

Nuk është hera e parë që evidentohen efektete e meditimit në organizëm i praktikave orientale të meditimit. Por kjo është hera e parë që konkluzionet bazohen në analizat e 18 studimeve të bazuara në vëzhgimin e rreth 1 mijë praktikantëve, për një periudhë kohore 11 vjecare./TechSot.al/