Duam apo jo, robotët janë e ardhmja, dhe kjo nuk është hera e parë që e dëgjojmë këtë shprehje. Dhe robotët do të zëvëndësojnë edhe punet e ndërtimit.

Sipas TechSot.Al, ky është qëllimi i një kompanie amerikane në bazuar në New York, Construction Robotics.

Roboti në fjalë quhet ‘Sam’, dhe funksioni i tij kryesor është ndërtimi me tulla. Ky robot ka filluar të programohet para 10 viteve, dhe tashmë duket se ka arritur në një nivel ku mund të përdoret në fushën e ndërtimit. TechSot.Al raporton se Sam-i mund të ndërtojë me tulla 6 herë më shpejt se një njeri, dhe me një preçizion të përpikët, duke përdorur lazera me kualitet të lartë.

Ndiqni videon më sipër për më shumë informacion mbi këtë robot./TechSot.Al/