Mbush 10 vjec Google Street View. Shërbimi i hartave i Big G që rrotullohen që TechSot.al vlerëson se u lancuan në maj 2007, konsiderohet pionieri i fotove në 360 gradë. Street View ka skanuar jo vetëm rrugët, por edhe malet, oqeanet, vendet e artit, muzeume, në një total prej 83 vendesh dhe 10 milionë milje sipërfaqja e skanuar.

Në 10 vitet e fundit, teknologjia dhe bota kanë ndryshuar, por qëllimi i Google është gjithmonë i njëjti, të ndihmojë përdoruesit që navigojnë në zbuliin e “qosheve” në të gjithë botën, shkruan kompani në një njoftim zyrtar.

Street View u lancua dy vjet pas hartave të Google dhe eksperimentet e parë konfirmon TechSot.al u kryen nga Larry Page, një nga bashkëthemeluesit e kompanisë. Puna nisi në vitin 2004 me një skuadër të krijuar ‘ad hoc’.

Për këtë synim u vendosën telekamera në furgona, në zona të ndryshme të rrugës në vitin 2006, ndërsa një vit më vonë u publikuan imazhet e para. Pas kësaj TechSot.al pohon se mbërritën trekker, cantat praktike për bizneset që gjatë aktivitetit të tyre mund të mbërrinin edhe në vendet më të paimagjinueshme, aty ku nuk mund të kalonin makinat.

Kjo teknologji i dha dorë në vendosjen e hartave me teknikën e Street View shumë vendeve piktoreske dhe me interes si Grand Canyon, Taj Mahal, ishujt Galapagos por edhe Venezian./TechSot.al/