Pas debutimit në Twitter, me përmbajtje TV në streaming në 24 orë të ditës, konkurrenca e platformës së videove online si Netflix, Hulu e Amazon bëhet përherë e më e ashpër. Nga njëra anë shkruan TechSot.al, është YouTube që anoncon prodhimin e spektkaleve origjinalë në streaming falas dhe nga ana tjetër Snapchat që ka marrëveshje me producentë për të sjellë seri të reja televizive në aplikacionin e tij. Tashmë kanë firmosur broadcaster të kalibrit të BBC dhe ESPN.

YouTube shpjegon për TechSot.al se pas prodhimeve origjinale për kanalin me pagesë Red, tashmë hapet një tjetër kapitull. Platforma do të lancojë në fund të muajit shfaqje të reja të transmetuar me të drejtë ekskluziviteti dhe gratis, të mbështetur me reklama.

Mes VIP-ave të angazhuar për operacionin është dhe Katy Perry, Ellen DeGeneres dhe Emi Lovato. Përvec kësaj, TechSot.al ka mësuar se YouTube do të investojë vitin e ardhshëm mbi 100 milionë dollarë për mbi 40 programe për prodhime filmash origjinalë.

Ndërkohë sa i takon Snapchat, së mundmi ka firmosur marrëveshje  me një numër të konsiderueshëm partnerësg për prodhimin e programeve origjinale televizive si NBCUniversal, Turner, A+E Netëorks, Discovery, BBC, ABC, ESPN, Vice Media, Vertical Networks, Metro-Goldwyn-Mayer e NFL, ndërsa është në tratativa me CBS e Fox./TechSot.al/