WikiLeaks ka publikuar dokumente mbi projektin “Athena” të CIA-s që sipas tij ëhstë i aftë të sulmojë kompjuterat që sistemin e ri operativ Microsoft, Windows 10, dhe të vjedh të dhëna prej tij. Sipas këtyre të dhënave të hedhura online gjatë ditës së sotme shkruan TechSot.al, lexohet në portalin e WikiLeaks se virusi është zhvilluar nga CIA në bashkëpunim me Siege Technologies, një shoqëri joshëse e “Cyber sigurisë” me seli në Neë Hampshire.

Microsoft përgënjeshton WikiLeaks: Nuk është dobësia jonë!

“Athena nuk shfrytëzon dobësitë e Microsoft”. Më këtë fjali ka përgënjështruar ompania e Redmond zbulimin e WikiLeaks rreth projektit “Athena” të CIA-s qi aftë të sulmojë PC me programin operativ Windows 10. Skuadrat tona të sigurisë shkruan në një njoftim me shkrim Microsoft kanë ekzaminura Athena, dhe kanë siguruara që ky virus nuk shfrytëzon dobësinë e produkteve tona. TechSot,.al konfirmoi se Athena funksionon vetën në një sistem operativ, që është kompromentuar më herët, në një sulm kibernetik të një tjetër lloji.

Misteri i Assange, Suedia heq dorë nga akuzat, por Londra jo!

Ndonëse prokuroria suedeze arkivoi akuzat për përdhunim ndaj themeluesit të WikiLeaks, TechSot.al thotë se Scotland Yard vazhdon ta mbajë aktiv urdhërkërkimin dnërkombëtar ndaj Julian Assange. Ky i fundit që strehohet në ambasadën e Ekuadorit në Londër akuzon Britaninë se synon të arrestojë me qëllim ekstradimi në SHBA për zbulimet e kabllogrameve të WikiLeaks./TechSot.al/