A ka mundësi që pajisja qe po përdorni , qoftë kjo smarfonë apo PC , të ndikojë vendimet morale që merrni .

Një studim i publikuar në gazetën Kompjuterat në Sjelljet Njerzore sugjeroi se dicka e tillë është e mundur , raporton TechSot.al.

Rezultati zbuloi se njerzit kanë më shumë tendecë që të marrin vendime racionale kur janë në smartfonë .

Ndërsa njerzit që po përdorinin momentalisht një PC , u përgjigjen situatave duke përdor më shumë intuitën emocionale , sipas TechSot.al.

Kërkuesit hodhën hipotezën se smartfonët fokusojën vëmendjen e përdorsve në nëj detyrë të caktuar , ndërsa përdoruesit e PC duhet që të marrin informacione nga shumë buime.

Për të testuar këtë hipotezë , sipas burimeve të TechSot.al. kërkuesit morën  1010 njerëz dhe gjykuan sesi do të reagonin në varësi të pajisjes që përdornin.

Për shkak se jeta jonë sociale , puna madje edhe shopping zë vend online , është tepër e rëndësishme që të mendoni se ne cfarë konteksti i marrim vendimet tona dhe sesi vendimet tona ndikohen nga pajisjet tona./TechSot.al./