Pa dhënë asnjë paralajmërim më përpara , pronari i Sprint , SoftBank dhe qeveria e Arabisë Saudite kanë investuar në shuma të mëdha në Fondin e Vizionin , një grup investimesh në teknologji , raporton TechSot.al.

Sa e madhe është shumë do të thoni  ?

Plot 93 bilionë dollarë , duke u bërë kështu edhe fondi më i madh i investruar për teknologjinë .

Qëllimi ishte të investoheshin 100 bilionë dollarë , por 7 bilionë e mbetur do të vijnë pas 6 muajsh , sipas TechSot.al.

Në këtë fond kanë hedhur bilionë edhe kompani të mëdha si Apple ,Qualcomm, ARM , Foxconn dhe Sharp.

Sic mund ta mendoni secila kompani ka arsyjet e veta për investimet e tyre.

SoftBank dëshiron që me këtë hap të vazhdoje rrugën e zgjerimit të biznesit jashtë Japonisë .

Ndërsa Arabia Saudite dëshiron që me këtë të largoje varësinë nga nafta , pasi dhe bota po lëviz drejt energjisë së rinovueshme , sipas burimeve të TechSot.al.

Për tu cuditur është më shumë se kompanite e mëdha teknologjike po paguajnë vetëm shuma të vogla.

Psh investimi prej 1 bilionë dollarësh që bën Apple , nuk duket tepër i madh , por gjithsesi do të merrte shumë përfitime mbrapsht në rast të ndonjë zbulimi të madh.

Normalisht që nuk do të duken për tani efektet e Fondit të Vizionit , por ama padyshim që do ti ri jap formë industrisë nëse investorët i luajnë letrat sic duhet./TechSot.al./