T’i shoqërosh në shkollë apo palestër,  t’u kontrollosh detyrat apo ushqimin që janë, ju duhet me shpejtësi një babysitter. Janë fëmijët që sic thotë TechSot.al vënë në provë të vështirë aftësitë organizative të prindërve. Për të pasur ndihmë mjafton smartphone, ku mund të shkarkoni aplikacionet që shpesh janë krijuar nga intuitat e nëna dhe baballarëve në vështirësi.

Është ky rasti i Maika dhe Valentinës, dy nëna të reja, që ndajnë prindërimin mes punës dhe familjes. Ishim gjithmonë në ankth me sytë tek ora nëse do arrinimi t’i merrnim në kohë fëmijët nga shkolla. Dhe kështu u krijuar Ëside, një startup dedikuar të rinjve, së bashku me Ora X, një app që krijon lidhje mes nënave që kanë fëmijët në të njëjtën klas. për fëmijët 3-13 vjec ëhstë aplikacioni “Më lejo të të shoqëroj në shtëpi”.

“Cicogne” është aplikacioni tjetër që u lehtëson punë prindërve duke dhënë disa opsione për babysitter. Për të shoqëruar fëmijët TechSot.ap thotë se është app PickMeApp, falë të cilit mund të prenotosh një vend në një minibus ekologjik. Për gjyshërit është i dedikuar app NoonCare, falë të cilit të moshuarit mund të kontrollohen në distancë pa u rënë në sy.

Dje në fund, TechSot.al përmend Priyatech, një startup që bënë bashkë videokamerën e sigurisë, stacionin e monitorimit dhe ata të baby monitor./TechSot.al/