Dizajneri i Apple, Marc Neëson, një nga baballarët e Apple Ëatch, ka krijuar një objekt ndryshe me cmim përfundimisht më të lartin, nga objektet joekonomike të mollës së kafshuar. Profesionisti shkruan Techsot.al ka shpikur një kohëmatës prej rëre, me prodhim të limituar, që kap cmimin stratosferik të 12 mijë dollarëve.

Matësi ekskluziv i orës klasike të rërës  që është në përdorim në Lindjen e Mesme, tashmë është prezent në versionin eksonomik, në disa lojëra që bëhen nga tavolinat e shtëpisë.

TechSot.al ju kujton Matësin e kohës prej rëre të Neëson, me dimensione 15 x 12,5 centimetra e me peshë 1.5 kg, që ka në brendësi të saj 1.249.996 nanosfera me diametër që fillon nga 0,6 millimetra celiku të paoksidueshëm, i veshur me bakër kundër ndryshkut, për të evituar që me kohën të bëhet ngjyrë jeshile. Ndërsa xhami është i punuar me dorë në Europë dhe është lloj unik.

Në shitje është në portalin e Hodinkee, të specializuar për orëra. Deri tani ky kohë matës rëre ka një tirazh prej 100 copësh. Aktualisht janë në shitje vetëm 6 copë, ndërsa 4 do të jenë ët disponueshme gjatë muajit gusht. Në vazhdimësi janë parashikuar të prodhohen 10 copë në muaj./TechSot.al/