Disa nga modelet që sinkronizohen të Frod më në fund po marrin një update të rëndësishëm që do ti bëje konkurent me tregun e makinave të sinkronizuar , raporton TechSot.al.

Tani Ford do të shtoje Apple CarPlay dhe Android Auto makinave të saja , duke u dhënë shoferëve një lidhje më të mirë me telefonat e tyre ndërkohë që janë në rrugë.

Ford lajmëroi se ky update do të vleje për rreth 800 000 makina , sipas TechSot.al.

Ford e ka prezantuar platformën Sync që në 2009 por asnjëherë nuk ka prezantuar programet e reja ndërmjet OTA , që është një metodë më e lehtë dhe pasive për pronarët e makinave Ford .

Përkundrazi updatimet e programeve bëheshin ndërmjet një ngarkimi me USB ose një updatimi manual tek një servis i posacëm.

Tani sipas TechSot.al. më në fund të gjitha updatimet mund ti bëni thjeshtë me lidhje të internetit Wifi./TechSot.al./