Apple është gati të rilançojë sfidën ndaj Google dhe Amazon në sektorin e Inteligjencës Artificiale. Asi nën dorë i mollës së kafshuar mund të quhet Apple Neural Engine. Sipas disa burimeve, TechSot.al mësoi se kompania e Kupertinos po punon me chip që do jenë ekskluzivisht për orientimin e funksioneve të lidhura me Inteligjencën Artificiale, sin ë rastin e njohjes së zërit, fytyrës dhe realitetit të shtuar.

Apple ka qenë ndër të parët kolosë teknologjikë që po hidhet në sektorin e Inteligjencës Artificiale, me Sirin në vitin 2011. Por prej asaj kohë “in primis” Google dhe Amazon janë shfaqur për herë edhe më agresivë në integrimin e Teknologjisë së Inteligjencës Artificiale.

TechSot.al pohon se janë prodhuar produkte komplekse si “Asistenti i Salloneve” Google Home apo Amazon Echo.

Me një processor të ideuar për të drejtuar operacione komplekse të Inteligjecës Artificiale, Apple mund ta bëj edhe më të avancuar asistentin virtual Siri, madje mund të orientojë si një guidë për përdoruesin./TechSot.al/