Tesla ka kohë që ka bërë kontratë me kërkuesin Jeff Dahnn .

Edhe pse jo shumë i njohur , Dahn është i njohur për influencën që ka dhe ekspertizën në teknologjinë e baterisë së litiumit , raporton TechSot.al.

Në qershor të 2015, Tesla lidhi një kontratë 25 vjecaredhe i mundësoi një ekip prej 25 personash.

Nën umbrellën e Teslës , Dahn dhe ekipi i tij po vazhdon punën për të rritur densitetin e energjisë në qelizat me litium në mënyrë që të përmirësojnë jetëgjatësinë e baterisë, sipas TechSot.al.

Në vetëm 6 muaj që është punuar me teknologjinë akoma nuk është zhvilluar një produkt perfundimtar , por sipas burimeve të TechSot.al është para të gjithë konkurentëve në këtë teknologji./TechSot.al./