Google po krijon para nga përmbajtjet shokuese të cilat reklamojnë crregullime të të ngrenit , vetëvraset dhe vetëlëndimit.

Reklama për kompani të mëdha si Amazon, Microsoft , Deliveroo dhe Guess po sgfaqen në video të Youtube ku njerzit shfaqen duke prerë veten e tyre dhe duke e lënduar veten e tyre.

Ndërkohë reklama për kompanitë e mëdha të kozmetikës po gjenden në video për femrat skeletoze të cilat kanë crregullime të të ngrëni që i sugjerojnë femrat që të ngordhin urie.

Skandali vazhdon më tutje pasi përfiton nga të gjitha këto reklama dhe gjithashtu u dorëzon një shumë të mirë parash të gjithë personave që postojnë video të tilla .

Por gjiganti i tkenologjisë është shprehur së është mjaftë i kujdesshëm në mënyrën sesi i përballon materialet shokuese.

Personat në fjalë marrin 6.15 dollarë për cdo 1000 shikime dhe shumë prej videove shikohen me miliona herë./TechSot.al./