Shkencëtarët në universitetin Berkeley kanë krijuar një mënyrë për të bërë pikturat klasike të duken tmerrësisht të ngjashëm me foto raporton TechSot.al.

Kërkuesit kanë përdorur një proces të quajtur “perkthimi nga imazhi në imazh” , i cili i rikonstrukton pikturat në foto ndër të tjera.
TechSot.al ju jep një shembull të zbatimit të kësaj teknologjie në një pikturë të piktorit Monet.

Shkencëtarë kanë qenë në gjendje që të kthejnë fotot në piktura me të njëjtin proces por ne e kemi aplikacionin “Prisma për atë”.
Shkencëtarët, sipas burimeve të TechSot.al kanë përdorur procesin për të futur sezone dhe objekte të ndryshme në foto.

Për shembull nëse në një foto ju po mbani një portokall në verë ju mund ta shndërroni në një foto ku ju po mbani një mollë në dimër./TechSot.al/