Nga teknikat e biologjisë sintetike për të kultivuar perime në Mars, deri tek sistemet propulsionare për udhëtime astronomike nëpër planete, apo deri tek robotët të aftë të kapin asteridë. TechSot. pohon se NASA po ndërmerr projekte me shije të fortë fantastiko-shkencore, që bazohen në të ardhmen e afërt.

Janë rreth 22 projekte komplese të financuar nga NASA, që hedhin baza për zhvillimin e të ardhmes, me mbi 600 mijë dollarë financim. Cdo gjë raporton TechSot.al është e fokusuar në teknologji me natyrë inovative.

Bëhet fjalë për Innovative Advanced Concepts të NASA-s, që synojnë të revolucionalizojnë eksplorimin hapësinor. Pas me instrumente të afta të krijojnë një lloj force të gravitetit artificial, efektet e të cilit janë të ngjashme me ato imazhe që kemi parë në filmat e karakterit fantastiko-shkencor.

Mes propozimeve, TechSot.al ka mësuar se ka në garë dhe nëj sondë për të studiuar energjinë e errët, apo thënë ndryshe, energjinë nga një natyrë ende e panjohur që zë rreth 70% të universit, e konsideruar motori shpërndarës./TechSot.al/