Edhe Facebook, po tërhiqet në arenën e asistentit virtual, duke ndjekur të njëjtën rrugë si Google Allo, duke shfrytëzuar inteligjencën artificiale. Në Shtetet e Bashkuara lancimi i asistentit “M” në brendësi të chatit Messenger. Ky i fundit tha TechSot.al do të japë sugjerime për përdoruesit në bazë të bashkëbisedimit të tyre. Mos harroni ai edhe mund të shuhet, dhe të bëhet silencioz.

gara për asistentin virtual më samrt, nuk po ndërmerret vetem nga Facebook e Google, por edhe nga Microsoft me Cortanan dhe Apple me Sirin. Madje për këtë të fundit, TechSot.al thotë se kompania e Kupertinos ka depozituar të drejtën e patentës për futjen e saj në një sistem biometrik. Asistenti Siri do të jetë në gjendje të njohë zërin e përdoruesit. Një lloj gjurme vokale e pronës së iPhone.

Facebook M u anoncua një vit më parë si një eksperiment i vogël i inteligjencës artificiale shkruan Zuckerberg në blogun e tij, por M është në gjendje sot të njohë personat që flasin për pagesa, dhe gjatë bashkëbisedimit, jep opsione për këmbimin e monedhave./TechSot.al/