Paswordet janë të bezdisshme , thyhen lehtë por janë një pjesë e pashmangshme e sigurisë.

Ato gjithashtu janë mënyra kryesore e jona për të siguruar informacionet sot pasi thyhen a lehtë.

Microsoft dëshiron që ta ndryshoje këtë me anë të një aplikacioni të ri i cili praktikisht i heq të gjtha paswordet nga ekuacioni.

Bëhet fjalë për aplikacionin Microsfot Authenticator dhe ka shumë mundësi që të punoje.

Aplikacioni i ri praktikisht mundëson shtresën e dytë të sistemit me dy faktorë por në vend që të futesh me një pasword dhe të vërtetosh autencitetin dhe pastaj të konfirmosh identitetin ndërmjet një dialogu që del në smartfonin tuaj , paswordi nuk do të përdoret fare.

Sapo ju të keni instaluar aplikaconin Microsoft Authentictor, ju mund ta përdorni atë për tu futur kudo që të doni.

Dhe pastaj kur të ju duhet që të bëni sign in , një alert aplikacioni do të dal në smarfonin tuaj që ju kërkon që të aprovoni aksionin.

Sapo ju ta aprovoni , ju jeni futur në të pa nevojën e një paswordi.

Disadvatazhi i kësaj metode është se loginet pastaj bëhen të arritshëm thjeshtë duke poseduar smarfonin e dikujt./TechSot.al./