Mercedez-Benz po u jep shoferëve një eksperiencë më luksoze dhe po shtonë inteligjencë artificiale makinave të tij, raporton TechSot.al.

Të gjithë modelet Mercedez-Benz nga 2016 dhe 2017 tani do të jenë kompatibël me Google Assistant dhe Amazon Alexa , duke e cuar eksperiencën e të drejtuarit të makinës në mënyrë smart në një nivel krejt tjetër.

Asisteni i ri i inteligjencës artificiale do ti lejojë shoferët që të ndezin makinën vec me komandën e zërit që nga kuzhina madje.

Por ama të lidhes me sistemin është pak e komplikuar ama , sipas burimeve të TechSot.al.

Në mënyrë që të aktivizoni asistentin e inteligjencës artificiale , juve ju duhet një llogari aktive Mercedes me  dhe një abonim aktiv mbarce.

Dhe pastaj u duhet që të lidhni aplikacionin Alexa ose Google Home me aplikacionin Mercedes në telefonin dhe në këtë mënyrë do të mund të kontrolloni makinën me zërin tuaj .

Mercedes Benz , sipas TechSot.al , nuk është i vetmi prodhues makine që do të shtoje asistentin e inteligjencës artificiale .

Nissan dhe Volvo ka si sistem smart Cortanën të Microsoft , Hyundai ka Google Assistand dhe Ford ka Amazon Alexa./TechSot.al./