Smartfonët ditët e sotme mund të bëjnë shumë gjëra duke përfshirë fotografimin e pamjeve në mënyrë sa më realistike.

Por ama kanë dështuar që ta bëjnë këtë natën sado që kompanitë teknologjike janë përpjekur shumë.

Një kërkues i Googlë ama ka krijuar një program për ta zgjidhur këtë problem , raporton TechSot.al.Photo taken with a Google Nexus 6P.

Florian Kainz i cili punon si nëj inxhinier softëare tek skuadra e Google Daydrea, ka zhvilluar një teknikë që e lë atë që të bëjë foto shumë realistike natën me Google Pixel dhe Google Nexus 6P që ngjajnë me fotot të bëra me DSLR në një tripod.

Në praktikë Kainz ndërtoi një aplikacion të thjeshtë kamere për Android e cila i jep kontroll atij mbi parametra si koha e ekspozimit , ISO dhe fokusimi i distancës.

Në vend se të bëjë vetëm një foto , aplikaiconi bën deri në 64 foto në një kohë të shkurtër, sipas burimeve të TechSot.al.

Pra do akoma shumë punë që ky program të marr formë përfundimtare por të paktën janë në rrugë të mirë./TechSot.al./