Ndoshta mund të keni dëgjuar për studimin Baseline të Google para disa vitesh.

Në atë kohë ishte një lëvizje e guximshme e Google për të dëshiruar dedektimin e sëmundjeve akoma pa u shfaqur simptomat.

Projekti sipas burimeve të TechSot.al ka evoluar goxha dhe tani është pjesë e Verily , një kompania prind e Google e quajtur Alphabet.

Verily është gati që të fillojë një studim 4 vjecar me 10000 pjesëmarrës në mënyrë që të mësojnë ekzaktësisht sesi sëmurën njerzit.

Sipas TechSot.al ky studim do ti ndihmoje mjekët që të trajtojnë disa sëmundje të caktuar akoma pa u shfaqur.

Gjithsesi deri sa të arrithet në këtë pikë Verily do të punoje me Universitetin e Duke dhe Stanford Medice për të observuar shëndetin e njerzve të shëndetshëm të të gjitha moshave dhe racave dhe do të monitoroje shëndetin e tyre.

Studimi , raporton TechSot.al se do të mbledh të dhëna ndërmjet vëzhgimeve periodike.

Një herë në vit , pjesëmarrësist do të vijnë për të bërë një test gjaku , djerse dhe lotësh.

Gjithashtu pjesëmarrësit do të veshin pajisje smart në mënyrë që të ndiqet ritmi i rrahjeve të zemrës.

Qëllimi kryesor i këtij studimi është që të shërohen disa sëmundje si kanceri dhe sëmundje të zemrës akoma pa u diagnostikuar./TechSot.al./