Smartfonët janë shndërruar në fotograf personal të udhëtimeve tona.

Dhe falë Facebook, Instagram dhe rrjeteve të tjera social , gara për të bërë foto gjithmonë e më të bukura është rritur.

Po kështu rritet edhe mundësia për gabime.

TechSot.al do tju ndihmoje duke ju listuar 5 gabimet që sduhet ti bëni kur postoni foto në rrjetet sociale nga udhëtimet tuaja.

1.Ju nuk dini sesi kamera juaj punon

Celesi për të bërë një foto të mirë është duke qenë familjar me kamerën që ju keni.

Ju duhet të jeni në dijeni të të gjitha opsioneve që ofron kamera e smarftonit tuaj.

2.Ju bëni vetëm një foto e pastaj largoheni

Mundohuni që një peisazh ta fotografoni nga disa kënde të ndryshme.

Bëhuni kreativ

3.Ju mbaron bateria ose memoria

Gjithmonë merrni me vete një bateri shtesë dhe një karikes portativ dhe normalisht merrni një ose disa karta memorije me vete.

4.Ju e flini në kohën më të mirë për të bërë foto

Pjesa më e mirë për të bërë foto është herët në mëngjes në të gdhirë pasi në mesditë është vështirë për të kapur ditë të mirë

5.Ju nuk përgatiteni për të papriturën

Rrini gjithmonë gati tu për një moment të papritur dhe mos u mundoni gjithmonë që të kapni foto të merzitshme dhe klishe