Një router wi-fi për të mbrojtur familjet nga përmbajtjet e internetit jo të përshtatshme për fëmijët. TechSot.al pohon se kjo është e mundur duke spostuar filtrin e kontrollit prindëror, nga aparatet, tek i gjithë rrjeti rreth e qark shtëpisë. Propozimi bëhet nga Routerhino, një start up italian i CFBOX që lancoi një fushatë për mbledhjen e fondeve në platformën Crowdfunding Kickstarter.

Routerhino, duke përdorur një teknologji të ngjashme me atë të rrjeteve të kompanive për të bllokuar hyrjen ne sajte me përmbajtje specifike, prezantoi një risi për treguan shtëpik, sic e cilësojnë ideatorët. Ideja raporton TechSot.al është të vihen filtra në rrjete sociale, chat, motore kërkimi, video dhe përmbajtje të papërshtatshme ëpr fëmijët nëpër aparate të lidhura me rrjetine shtëpisë.

Në rastin e fëmijëve të moshës 2-12 vjen nevojitet me patjetër një lloj i vencantë mbrojtje të tyre shpjegon themeluesit e CFBOX. Ndonëse nën mbikëqyrjen e prindërve, edhe TechSot.al gjykon se filtrat për mbrojtjen e fmëijëve nga materiale të dhunshme, apo pornografike, janë të domosdoshëm.TechSot.al/