Facebook ka përmirësuar përmbjatjen vizuale në plaftformën e tij.

Drejtori i strategjisë teknologjike Vijay Rao , lajmeroi  upgradin në Samitin e Projektit të Programimit të Hapur , raporton TechSot.al.

Facebook pretendon se 1.86 bilionë përdorues të tij shohin 100 milionë orë të videove në ditë.

Nuk mbete pas Instagram i cili sheh më shumë se 95 milionë foto dhe video të uploduar cdo dite.

Ndërsa Messenger  llogarit 400 milionë përdorues në muaj.

Për të përballuar këtë fluks të përmbajtjes vizuale dhe interaksionet në kohë reale , Facebook po bën një lëvizje për të lëviuar në një ruajtje serveri më të mirë të njohur si Bryce Canyon.

Ky hardëare përmban 72 hard drive, sipas TechSot.al.

Serveri i ri ka 20% më shumë dendësi të hard drive dhe ka katër herë më shumë memorije.

Përvec përmirësimit të cilësisë së videove , një fokus kryesor për Facebook ka qenë inteligjenca artificiale.

Facebook ka punësuar rrjete nerurale për të realizuar dallimin e imazheve.

Kompania kazbuluar se po udopton hardware të cilat do të trajnojn modele te makinerive të të mësuarit me kompaninë Big Basin.

Përvec bashkëpunimit me Bryce Canyon dhe Big Basin , Facebook gjithashtu po updaton serverat e të rinj të compute./TechSot.al./