Karikimi i telefonit supozohet të jetë një punë tepër e lehtë , thjeshtë e vë telefonin në karikim dhe pret deri sa të karikohet.

Por fatkeqësisht ka shumë këshilla të cilat qarkullojnë dhe bëjnë më shumë dëm dhe dobi.

TechSot.al do tju tregoje sot 6 mite rreth karikimit të telefonave në mënyrë që të mos humbni kohë duke ndjekur këshilla të këqija

1.Karkimi i telefonit gjatë natës e dëmton telefonin

Telefonat kur arrinë karikimin full , ndalojnë së karikuari , kështu parandalohen dëmet

2.Karikoje telefonin deri në 100% dhe mos e kariko deri sa të shkojë në 0%

Kjo në fakt nuk është aspak e rekomandueshme pasi e dëmton së tepërmi jetëjgatësinë e baterisë sipas TechSot.al.

Pra karikojeni telefonin kurdo herë që ta shikoni të nevojshëm

3.Të gjithë karikuesit janë krijuar njëllo

Në mnëyrë që të mos bini pre e fallcifikimeve , ëm mirë blini karikues drejt e nga siti i prodhuesit pasi telefoni do të karikohet më shpejt dhe do të ketë më pak mundësi shpërthimi

4.Mos e përdorni telefonin tuaj gjatë karikimin

Është totalisht e sigurtë që të përdorësh telefonin gjatë kohës që është në karikim , përvec kohës kur jeni në vaskë !

5.Ta mbash të ndezur telefonin 24/7 nuk ka ndonjë gjë të madhe

Kjo është shumë e gabuar , nuk mund ta mbash telefonin të ndezur cdo ditë dhe duke e fikur vetëm kur dicka shkon keq.

Kjo e dëmton shumë baterinë .

TechSot.al këshillon që të paktën një herë në javë gjatë natës ta fikni telefonin .

6.Përdorimi i GPS në telefon e shteron baterinë

Mendohet që aplikacionet që përdorin GPS e telefonit e harxhojnë tërësisht baterinë po kjo nuk është e vërtetë . Harxhon në fakt shumë më pak nga ca mendoni.