Sot teknologjia ka arritur përmasa dhe dimensione të pallogaritshme , duke u futur në cdo pjesë të jetës sonë.

Por se sa peshë ka teknologjia sot , TechSot.al do ua paraqesë me disa fakte pak prej jush i dijnë

1.Në eBay ndodhin transaksione me vlerë 682 dollarë cdo sekondë

2.91% e personave adult e kanë telefonin në dorë cdo orë cdo dit

3.Pesë bilionë e njerëzëve përdorin një telefon mobile , por vetëm 3.5 bilionë prej tyre përdorin furcë dhëmbësh, raporton TechSot.al

4.Kompania Microsoft dhe Appe kanë startuar në një garazh

5.Cdo minuta rreth 100 ore material video hidhet në Youtube

6.90 % e mesazheve lexohet brenda 3 minutash

  1. 21 vjecarët shpenzojnë mesatarisht 5000 orë duke luajtur video game , dërgojnë 250000 emaile , mesazhe dhe shpenzojnë 10000 orë në një telefonë mobile

8.Kompjuteri i parë personal u shit për 300 dollarë në 195

9.Kanë kaluar 40 vjet që kur u realizua lidhja e parë telefonike

10.Mesatarisht, sipas burimeve të TechSot.al njerzit mbajnë me vete 2.9 pajisje teknologjike me vete

11.Cdo ditë dërgohen 350 milione mesazhe në Snapchat

12.Nga 60 milionë emaile që dërgohen cdo ditë , 97 % e tyre janë spam

13.Cdo ditë shtohen 500 aplikacione të reja në Ëindoës Phone Store

14.Njeriu që njihet si babai i teorisë së informacionit Claude Shanon , pra ai që na ka mundësuar Internetin sot , e ka bërë këtë zbulim gjatë kohës që mbronte tezën e masterin , pra kur ishte vetem 21 vjec

15.Facebook është rrjeti social më i vizituar me rreth 144.7 milionë vizitor individual./TechSot.al./