Seksioni i komenteve në youtube e ka provuar veten se eshte i tej mbushur me fjale banale dhe komente degraduese.

Por tani Google ka një zgjidhje për këtë situatë. Mjeti që Google do të përdor sipas TechSot.al është Perspective dhe është një teknologji e re nga Google dhe Jigsaë  e cila do të punësoje teknologji artificiale e cila do të ndihmoje të identifikohet komentet toksike dhe sapo kjo të bëhet ato do të eleminohen.

Sipas Google , 72% e përdoruesve kanë parë komente negative online dhe gati 50% e tyre e kanë përjetuar vet.

Shume kompani thjeshtë për të mos perjetuar një seksion komentesh të mbushuar me komente urrejtje , i bmyllin fare seksionin e komenteve , por kjo nuk është zgjidhja ideale .

Por cfarë ëhtë realisht kjo teknologji.

Kjo teknologji i shqyrton disa komente dhe i krahason ato me përmbajtje të mëparshme të cilat janë konsideruar toksike. Kjo e lejon Perspective që të ekspozohet nga sa më shumë informacione dhe kështu do të bëhet më e aftë që të identifikoje komentet ngeative./TechSot.al./