Kur ju mendoni pëe ëebin , ju shpesh herë imagjinoni njerëz në anën tjetër të ekranit.

Telefonat celular, laptopët, kompjuterat na lidhin ne njerëzve në cdo cep të globit, por njerzit nuk janë të vetmet që serverat e internetit lidhin sipas TechSot.al.

Sipas një raporti nga Imperva, më shumë se gjysma e trafikut në internet tani vjen nga programe të cilat janë të dizenjuar që të postojnë cdo gjë .

Këto programe quhen bots.

Ato janë në gjendje që të realizojnë cdo proces përsëritës që dhe njerzit jaë të bëjnë.

Disa janë të mirë e shumë të tjerë jo.

TechSot.al raporton se lajmi i mirë është se këto bots të mirë janë shtuar shumë në 2016, ndërsa bots të këqijnë kanë mbetur në të njëjtat shifra.

Në rast se po pyesnit, bots të mirë janë ato që janë të dizenjuar që të moniterojnë ose të përmirësojnë eksperiencën e lundrimit tonë në internet.

Kurse bots të këqinjë janë ato që vjedhin përmbajtje duke e mbingarkuar serverat e internetit ose ato që vjedhin informacione analitike nga bizneset. Ato u kushtojnë cdo vit 7 bilionë të ardhura për shkak të mashtrimeve me reklama./TechSot.al/