Huawei sfidon Apple jo vetëm në frontin e shitjeve, por edhe në pjesën e funksionalitetit të smartphone.
Sipas TechSot.al, që i referohet të dhënave të Bloomberg, kompania aziatike është duke punuar për krijimin e një asistenti dixhitale si Siri. Burimet të brendshme shpjegon Bloomberg , referojnë që një grup prej më shumë se njëqind inxhinierë kanë filluar zhvillimin e asistentit, në zyrat në Shenzhen të Kinës.

Qëllimi raporton TechSot.al, është për të reduktuar boshllëqet teknologjike që kanë krijuar me të mëdhenjtë e kësaj industrie si Apple, por edhe Google, Amazon apo Samsung.

Sipas thashethemeve, asistenti i ri dixhital do të jetë në dispozicion vetëm në gjuhën kineze, për përdoruesit në vend. Jashtë Kinës, megjithatë, Huaëei duhet për momentin vazhdojnë të përdorë shërbimet e Google dhe Amazon, që janë në mungesë në Republikën Popullore.

Në vendin komunist shumë shërbime të ofruara nga Google me sistemin operativ Android janë bllokuar nga kufizimet qeveritare./TechSot.al/