Ambasadori Delawei dhe drejtori i misionit të USAID James Hope u bashkua me shefin ekzekutiv te Gjirafa.com, z.Mërgim Cahani  për të lancuar partnershipin e ri mbi Zhvillimin e Ekonomosë së Internetit ndërmjet USAID Kosovo dhe Gjirafa.

Ky partnership do të suportoje një incubator teknologjie për të zhvilluar ekonominë internetit lokal, për të nxitur inovacionin dhe rritjen ekonomike.

No automatic alt text available.USAID do ti mundësoje Gjirafa.com që të rrisë dhe të maksimozoje suportimin e tyre ndaj ideve të reja.

Gjirafa Lab është e ndërtuar nga Gjirafa, e asistuar nga USAID me qëllimin që sipermarrësit të transformojnë idetë e tyre teknologjike në biznese online dhe të zgjidhin probleme reale për shoqërinë.

Ky projekt do të përfshije përzgjedhjen e ekipeve të punës me ide inovative dhe startupe me qëllim zhvillimin e tyre si kompani, raporton TechSot.al.

Kjo është një risi në fushën e inovacionit pasi të gjithë personat që kanë nje ide që ato e imagjinojnë inovatore në fushën e internetit , do tu ofrohen mundësi punësimi dhe hapsirë për zhvillimin e idesë së tyre dhe cdo mjet tjetër në disponimin e tyre madje do tu ofrohet dhe mentorship për projektin e tyre.Image may contain: 35 people, people smiling, people sitting and indoor

TechSot.al raporton se drejtori i USAID është shprehur se Gjirafa.com është një shembull i shkëlqyer i zhvillimit të qëndrushëm.

Edhe Mërgim Cahani u shpreh se me zhvillimin e këtij projekti do të synohet ngritja e ekonmisë së bazuar në internet. Kjo pasi Interneti përdoret në Kosovë më shumë për qëllime argëtimi dhe jo për qëllimin e paramenduar.

Të gjithë ato që duan të aplikojnë mund ta bëjnë një gjë të tillë në sitin gjirafaLab.com  /TechSot.al/