Apple investon mbi teknologji të njohjes së fytyrës, bazuar në inteligjencën artificiale. Në këtë drejtim, raporton TechSot.al, po shkon blerja e fundit e kolosit të Cupertino, që ka blerë start up RealFace, të specializuar pikërisht në software për njohjen e fytyrave të ndryshme të përdoruesve.

Kjo teknologji, mund të hyjë në mekanizmin e zhbllokimit dhe sigurisë së iPhonëve të ardhshëm. Natyrisht shkruan TechSot.al sipas burimeve të brendshme të Apple, ky start up kap një vlerë prej të paktën 2 milionë dollarësh.

Real Face, shkruan dhe portali Cnet News, është lancuar në vitin 2014 në Tel Aviv dhe deri tani ka shërbyer për të seleksionuar shkrepjet më të mira të realizuara nga përdoruesit me telefon, duke shfrytëzuar një software për njohjen e fytyrës.

Apple ka tashmë software të ngjashëm në app e saj Foto, por duke i qëndruar zërave mbi iPhone e ardhshëm të gjeneratës së re, teknologjia e njohjes së fytyrës shpjegon techSot.al, mund të bëhet një nga sistemet e saj të rinj autentik për përdoruesit./TechSot.al/