Google ka tërhequr anëtarë të stafit nga SHBA pas një urdhri ekzekutiv nga presidenti Donald Trump që kufizon hyrjen për shtetasit e shtatë vendeve me shumicë myslimane.

Refugjatët sirianë janë ndaluar të hyjnë deri në një njoftim të mëtejshëm. Vizat për shtetasit e gjashtë shteteve, përfshirë Iranin dhe Irakun, nuk do të lëshohen për tre muajt e ardhshëm.

Google ka deklaruar se është shqetësuar për rendin dhe çdo masë që mund të bllokojnë talentin e madh nga SHBA. TechSot.Al raporton se urdhri i presidentit Trump nënkupton se mijëra qytetarë nga Irani, Iraku, Siria, Jemeni, Sudani, Somalia dhe Libia nuk mund të lejohen që fluturojnë drejt SHBA – edhe në qoftë se ata mbajnë një të ashtu-quajtur ” green card (leje qëndrim “i përhershëm”).

Trump tha se masa do të “mbajë terroristët radikale islamike jashtë nga SHBA”. Por grupet e të drejtave thonë se nuk ka lidhje midis refugjatëve sirianë në SHBA dhe terrorizmit.

Tashmë ka raporte të udhëtarëve nga vendet e targetuara të cilët kthehen ndërsa tentojnë të fluturojnë drejt SHBA./TechSot.Al