Rrjeti social do të njoftojë me “Breaking News” informacionet më të fundit dhe do të transmetojë edhe video për cdo lajmë me peshë në mbarë botën. Burime të TechSot.al, thonë se pasi refuzuan prej vitesh etiketën e “Media Compani”, Twitter me sa duket po orientohet pikërisht drejt kësaj rruge, tashmë të vijuar nga Facebook.

Mikrobologu në fakt ka punësuar redaktorë dhe video producer, përvecse po eksperimenton njoftimet e breaking neës dhe transmetimet direkte të videove përkatëse.
Mbi sajtin e Twitter ishin vënë 3 njoftime për postin e redaktorit në Periskop, platforma që transmeton video Live me smartphone. Ndërkohë që ëhstë i hapur edhe një post si producent i asocuar në londër për të transmetuar video online.

Rrjeti social shkruan TechSot.al prej javësh ka filluar testimin e shërbimit mediatik duke informuar përdoruesit për lajmet më të fundit, sic ishte ai i atentatit të Berlinit./TechSot.al/