Nintendo ka deklaruar se do të publikojë të shumëpriturin, Nintendo Switch, më 3 mars. Ajo do të kushtojë $ 299,99 në SHBA, £ 279.99 në Mbretërinë e Bashkuar dhe 29,980 ¥ ($ 260) në Japoni, më shumë se sa disa analistë dhe lojtarë kishin pritur.

Gjasat janë të larta për firmën japoneze, pasi console i tij më i fundit, Wii U, nuk arriti të përsërisë suksesin e origjinalit Wii. Aksionet e Nintendo ranë kur u publikuan detajet e lançimit të rradhës.

Kur përdoret në shtëpi, slotet kompontentë të futur në një portë që lidhet me një televizor. Lojërat do të jepen në karta të vogla. Firma tha se rreth 80 lojëra ishin në zhvillim, duke përfshirë edhe një lojë të re Mario e quajtur Super Mario Odyssey, në fundin e vitit 2017./TechSot.Al