Përgjatë dy viteve të fundit , bashkëpunimi i Facebook me broswerat vendor si Google dhe Mozilla ka përmirësuar në mënyrë të ndjeshme shpejtësine e hapjes së faqeve të internetit, sipas TechSot.al.

Të punuarit ngusht meteknika të ndryshme sic janë ato të shkatërrimit të bugs në broswer, ruajtjes së përkohshmë të dokumentave për tu shkarkuar  në pc ose pajisje mobile , duke përfshirë edhe dosjet html, stilet CSS, imazhet dhe skriptet Javascript dhe përmbajtje media të tjera, Facebook ka arritur që të ul më 28% në krahasim me Google , reloadimin e faqeve.

Takashi Toyoshima lajmëroi në blogun e tij se kërkesat e validimit të faqeve ndërmjet broswerave dhe web serverave mund të shkaktonin probleme të konsiderushme performance në pajisjen mobile , sic është harxhimi i baterisë.

N ë kërkimet e tij Facebook zbuloi se Chrome po dërgonte këerkesa validimit gati tre herë më shumë se broswerat e tjerë. Edhe pse ky proces në dukje nuk shtonte sasinë e të dhënace të transferuara në pajisjen mobile , dukej sikur po ulte kohën e rifreskimit të faqeve.

Por Chrome e thjeshtoi sjelljen e tij të riloadimit duke validuar vetëm burimin kryesor të një faqe , dhe kështu u ul me 60% kërkesat e validimit, raporton TechSot.al.

Cdo herë që një përdorues hynte në facebook , brosweri Chrome e injoronte kashen e tij dhe e rivalidonte të gjithë shkarkimet ë mëpërparshme.

Në lidhje me këtë ndryshim , Toyoshima u shpreh se shpresohet se ky riloadim më i shpejtë do të jetë i dobishëm pasi do të mund të merrni më shpejt përmbajtjen më të fundit nga facebook .

Të njejtën taktikë ka ndjek dhe Firefox.

Pra edhe Firefox ka implementuar një kashe të kontrolluar në versionet e fundit të broswerit për shkak të propozimit të Facebook.