Google është bashkuar me kompani të tjera teknologjike për të mbështetur punonjësit e saj dhe njerëzit e tjerë të prekur nga lëvizja e administratës Trump për të kufizuar emigrantët dhe refugjatët në Shtetet e Bashkuara.

Pasi Donald Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv për të kufizuar emigrantët dhe refugjatët nga shtatë vende me shumicë myslimane, Google ka krijuar një fond krize 2 milionë dollarë që mund të krahasohet me deri në 2 milion $ në donacionet nga punonjësit. Kjo është fushata më e madhe humanitare e kompanisë deri më sot.

Fondi është për katër organizata: ACLU, Immigrant Resource Center, International Rescue Committee dhe Mercy Corps. Disa drejtues të tjerë të Google gjithashtu kanë dhuruar në mënyrë individuale për ACLU dhe organizatave të tjera, edhe pse ata nuk janë identifikuar në raport./TechSot.Al