Kreu i operacioneve të Twitter në Kinë e ka lënë firmën pas shtatë muajsh së drejtuari. Kathy Chen njoftoi se ajo duke u tërhequr pas një ristrukturimi të biznesit në Azi.

Ndërsa Twitter është bllokuar në Kinë, ajo lejon reklamuesit kinezë që të arrijnë një audiencë globale. Ajo është gjithashtu shumë popullore me disidentë kinezë bazuar në Perëndim. Chen është e fundit në rradhën e drejtuesve të profilit të lartë të Twitter që largohet nga firma.

Më parë janë larguar Shefi i teknologjisë Adam Messinger dhe shefi operativ Adam Bain.

Me bazë në Hong Kong, Chen, e cila më parë kishte punuar për Cisco dhe Microsoft, u punësua si drejtore e Twitter për rajonin e Kinës në prill 2016.