Stephen Hawkings paralajmeron se teknologjia do te shkaterroje shtresen e mesme

Stephen Hawkings vazhdon me parashikimet e tij te zymta per te ardhmen edhe pse ai i quan ato optimiste. Ai e shikon voten e Brexit dhe zgjedhjen e Trump si nje refuzim te elitave. Rreziku qe ai shikon tani eshte se elitat hedhin poshte rezultatin dhe njerzit qe votuan . Teknologjia dhe globalizimi po ndikojne shume njerez. Automatizimi i fabrikave qe tani ka ulur punesimin ne manifakturimin tradicional dhe rritja e inteligjences artificiale ka me shume shance qe te rrise papunsine thelle ne shtresat e mesme , duke lene te paprekur shtresen e larte. Por cfare do te te ndodh kur te ngelin shume pak vende pune te mbetur ? Edhe me shume pabarazi. Ky eshte nje progres i cili do coje ne shkaterrim shoqeror. Edhe me shume shprehet Hawkings , ngaqe interneti u lejon njerzve me te varfer te shohin sesi jetojne njerzit e pasur, kjo do te rrite me shume percarjen mes tyre . Problemi qendron sigurisht ne gjetjen e nje zgjidhje per cmendurine qe po krijojme. Hawking thote se se vetem nese punojme sebashku mund te zgjidhet. Por gjithashtu ne po perballemi me ndryshimin e klimes , mbipopullimin, zhdukjen e specieve te tjera, semundjet epidemike , acidifikimin e oqeaneve por ne te njejten kohe po behemi edhe me shume egoist