Për festa apo turizëm në Nju Jork, në Kaforni, apo Florida?. të gjithë ata që kanë planifikuar udhtime, do u duhet të përballen me masa të rrepat në kuadër të një kontrolli social antiterrorist nga autoritetet amerikane.

SHBA duan të dinë nëse ka një rrjet social, i cili me saktësi përshkruan aktivitetin e përditshëm të udhëtarit. Kontrolli social i merikanëve, shkruan TechSot.al merr jetë kur futemi online për të përmbushur modulin ESTA, Sistemin Elektronik të Autorizimit të Udhëtimit.

Moduli “Esta” që autorizon imbarkimin për në SHBA, ka tashmë një së më prezantimin online të udhëtuesit. Sipas TechSot.al, ky komunikim duhet të jetë edhe me portalet apo aplikacionet për të cilat bashkëpunon. Të dhënat të ruajtura për rreth 75 vjet, duket se do gjurmohen si një lloj gjuetie ndaj aktiviteteve të errëta të së shkuarës së një individi.

Nga 19 dhjetori ky modul të kërkon të deklarosh cdo lloj llogarie ku jemi rregjistruar, dhe pseudonimin (username) përkatës. .TechSot.al/