Ashtu si gjigandët e tjerë të Silicon Valley, Apple ka marrë në konsideratë shfrytëzimin e burimeve jo të rinovueshme të energjisë – dhe këtë javë, ajo bëri një hap të madh në këtë front.

Kompania Cupertino ka investuar në katër kompani kineze në pronësi të Beijing Tianrun New Energy Investment, një degë e Goldwind.

Goldwind është prodhuesi më i madh i energjisë së erës në Kinë, duke furnizuar me 12.5 për qind të të gjitha instalimeve të turbinave të erës në vend vitin e kaluar.

Pjesa më e madhe e produkteve të Apple janë prodhuar në Kinë. Në shtator, Apple kishte angazhuar për të përdorur më shumë energji të rinovueshme në furnizuesit e tij të palëve të treta.

Detajet financiare të marrëveshjes nuk janë zbuluar ende, raporton TechSot.Al. Investimet në turbinat e erës në mënyrë kolektive do të japin 285MW të energjisë së pastër, dhe fuqia e gjeneruar do të drejtohet drejt prodhuesit të zinxhirit të furnizimit të Apple./TechSot.Al