Komentet e Youtube kanë qënë gjatë gjithë kohës nje zonë e rrezikshme, por siç raporton TechSot.al, së fundmi Google po bën disa ndryshime të cilat do ti japin krijuesve dhe personave të cilët fitojnë të ardhura nga YouTube më shumë kontroll mbi bisedat që zhvillohen nëpër videot e tyre.

Tashmë ekzistojnë 6 mjete kontrolluese në favor të publikuesve të videove. YouTube lejon komente të preferuara nga publikuesi. Pra publikuesi mund të promovojë komentuesit e tij të preferuar, por gjithashtu publikuesi mund të komunikojë me komentuesit e tij duke dërguar simbole në formë zemre në vend të shenjave ‘like’ apo ‘dislike’ që kanë qënë deri më tani. Në momentet që publikuesi do ndërhyjë në bisedat midis komentuesve, komentet e tij do të jenë të personalizuara, me emrin e tyre dhe me një ngjyrë të veçantë (dhe shenjën që tregon që ky publikues është i verifikuar nga YouTube).