Një studim sugjeron se ekzistojnë paralele ndërmjet mënyrës që të rinjtë kthehen në hakera dhe se si ata bëhen të varur nga droga dhe alkooli. Raporti është shkruar për Agjencinë e Zbatimit të ligjit Europol të BE-së.

Ajo thotë se mjete të gatshme online dhe tutoriale e bëjnë të lehtë për të rinjtë që të fillojnë kryerjen e krimeve kibernetike. Dhe kjo paralajmëron se një ndjenjë kënaqësie që rrjedh nga aktet mund të nxisë disa autorë që të eskalojnë sulmet e tyre, raporton TechSot.Al.

“Hormoni dopamine mund të lirohet më shpejt kur të rinjtë arrijnë  suksese të shpeshta dhe të shpejta në internet, dhe në qoftë se këto suksese janë të lidhura me akte anti-sociale, të tilla si hakimi, ata do të përforcohen për të ndjekur qëllimet e mëtejshme për të marrë fitimet e tyre” thuhet në raport.

“Kornizat e varësisë ndihmojnë me shpjegimin e vështirësive në ndërprerje, si dhe një përshkallëzim të devijimit dhe viktimizimi.”/TechSot.Al