Sony ka njoftuar një version më të fuqishëm të PlayStation 4 në një event në New Jork. PS4 Pro do të jetë në gjendje të japë më shumë detaje për lojrat që lidhen me një televizor 4K ultra-high definition.

Dizenjimi i paraqitjes dhe një PlayStation 4 i zbehtë u njoftua gjithashtu dhe do të shitet me çmim të lirë. Një analist tha se lançimi i një tastierë të modernizuar kaq shpejt pas debutimit të PS4 në vitin 2013 e çon kompaninë në një “territor të panjohur”.

Sony zakonisht bën ndryshime paraqitjeje në PlayStation midis lançimeve të mëdha, por kjo do të jetë hera e parë që ajo do të ketë dy tastjera në shitje me aftësi të ndryshme grafike brenda të njëjtit brez, raporton TechSot.Al.

ps44

Që kur lojrat u luajtën në televizorët 4K kërkohet më shumë energji kompjuterike sesa HD, ndërsa Sony tha se PS4 Pro do të ketë më shumë se dyfishi i fuqisë së përpunimit grafik të PS4./TechSot.Al