Blackberry është duke ndaluar dizenjimin e smartfonëve në-shtëpi pas 14 viteve, ka njoftuar kompania. Dikur një lider në treg, kompania ka luftuar për të mbajtur ritmin me aparate moderne të prodhuara nga rivalët si Apple dhe Samsung.

Në maj, shefi ekzekutiv i kompanisë, John Chen, tha se ai do të dinte deri në shtator nëse biznesi hardware kishte të ngjarë të bëhej fitimprurës, raporton TechSot.Al.

Tani, Blackberry thotë se do të transferojë zhvillimin e hardware tek partnerët.

Por kompania nuk ka konfirmuar ende, se kur çdo ndonjë telefon Blackberry do të lançohet. “Unë gjithmonë kam dashur të sigurohemi se ne kemi pajisjet të veçante” tha z.Chen BNN. “Unë vetëm duhet të gjej një mënyrë për të qenë efikas dhe për të qenë në gjendje për të fituar para. Mendoj se kemi gjetur modelin.”

Kompania tha se ka shitur rreth 400.000 smartfonë në tremujorin e dytë – më pak se tre muajt e mëparshëm./TechSot.Al